Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Tak tahu nak prepare apa untuk PSEE UJIAN PSIKOMETRIK 2024? Ramai GAGAL exam ni!

Usah risau. Anda berada di tempat yang betul. Ini rujukan untuk bantu persediaan exam anda!

Sebenarnya... kami nak tengok anda senyum seperti ini;

Rujukan ini untuk EXAM PSIKOMETRIK ANDA!

Rujukan ini disusun untuk bantu anda jawab exam tahun ini!

confuse

Buang keliru anda!

Anda akan tahu dan jelas bagaimana Ujian Psikometrik ini dirangka. Apa yang mahu diuji dan bagaimana soalan disusun untuk perangkap anda! Jangan terkejut bila tahu nanti!

Dah banyak kali ambil, tapi...

Asyik gagal. Katanya kita kena jujur dan jadi diri sendiri. Saya dah habis jujur dah, nak jujur macam mana lagi? Saya dah jadi diri saya sendiri, nak buat macam mana lagi? Takkan SPA nak ambil jika saya menipu?

Kenapa saya GAGAL

Soalan saya rasa sama ja untuk apa-apa jawatan. Tapi ada jawatan yang saya lulus Ujian Psikometrik tapi untuk jawatan yang lain gagal pula. Padahal saya jawab sama ja. Sebijik. Patut saya lulus kedua-duanya. Ada kabel la tu :(

Untuk kemasukan perkhidmatan awam terkini 2024 bermula tahun 2023, semua calon diwajibkan menduduki Ujian PSIKOMETRIK! Tak ada seorang pun bakal terlepas.


Maknanya anda akan bersaing dengan RATUS RIBU CALON yang dah isi borang SPA9. Tambahan lagi ribuan calon penjawat yang nak naik pangkat yang menduduki exam lantikan (PSL). Kombo! Semua akan bersaing dengan ANDA! 


Penilaian ini sebenarnya adalah tambahan kepada peperiksaan yang mengukur kekuatan minda, ingatan dan kefahaman terhadap ilmu. Psikometrik pula lebih kepada instrumen untuk mengukur pola-pola tabiat dan tingkah laku seseorang.


Ianya penting untuk pihak kerajaan memilih mereka yang layak untuk jawatan tertentu.Tetapi bagi calon, ianya lebih menekan. Calon tak kisah jawatan apa kan? Kita nak kerja. Nak ada gaji. Tak best pulak bila diuji macam ni..


Tim Infokerjaya faham semua tu.Kita dah bersama calon sejak tahun 2008/09. Kita faham impian calon nak jawat jawatan kerajaan. Nak bantu diri, nak bantu keluarga. Untuk yang baru nak kerja, anda ada keperluan yang lebih untuk berkahwin, untuk keluarga. Kan?


Jadi tips penting supaya anda tak sangkut dalam ujian PSIKOMETRIK adalah;

TONJOLKAN NILAI POSTIF ANDA
SEMBUNYIKAN NILAI NEGATIF ANDA!

Senang tak? Kena faham, ujian ini mengukur dimensi berkaitan aptitud minda, kecenderungan minat dan tret personaliti.


Susah nak terang semua. Rasanya lebih mudah kalau anda buat LATIH TUBI jawab soalan-soalan yang biasa di tanya dalam ujian ini. Kami dah kumpulkan semua maklumat yang anda kena tahu dalam RUJUKAN PSIKOMETRIK ini.

Apa yang ada dalam Rujukan ini?

Biar anda bersedia sebelum exam. Jadi tidak 'BLURR' ketika exam nanti :)

  Apa yang DINILAI?

  Nota ringkas ni untuk persediaan pantas anda sebelum exam. Kami nak anda faham dengan jelas bagaimana nak jawab soalan dengan tepat. Bukan sekadar jadi positif, tapi anda kena pantas menjawab dengan strategi! Sebab tu kena faham apa sebenarnya yang dinilai!

  Bagaimana NAK JAWAB?

  Ada perangkap sebenarnya pada susunan soalan. Mungkin ada yang tak tahu ada soalan yang sama diulang dalam senarai soalan yang diberikan. Ada mekanisma untuk perangkap calon! Kita berikan contoh. Anda mungkin terkejut!

  Soalan LATIH TUBI!

  Ada lebih 200 soalan untuk persediaan anda. Kira macam latih tubi untuk anda sebelum ke sesi peperiksaan sebenar. Berbeza calon yang hadir tanpa persediaan dan hadir dengan persediaan. Anda akan hadir dengan latihan jadi nanti masih exam tak la terkejut tengok soalan!

  Jawapan & HURAIAN!

  Setiap soalan disertakan dengan jawapan dan huraian jawapan. Jadi anda lebih jelas bagaimana jawapan diberikan dan dapat belajar dengan lebih jelas setiap soalan yang ditanya! Jawapan memang ringkas, tapi kenapa anda perlu pilih jawapan itu. Apa penilaian sebenar yang dicari dari soalan itu? Ada trait nilaian kat situ. Syyyyyyyh!

Pakej rujukan ini khusus untuk peperiksaan PSEE UJIAN PSIKOMETRIK 2024

Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu bukan tahap orang yang nak bekerja di sektor awam. Lebih-lebih lagi untuk jawatan yang anda pohon ni.


Tinggalkan mereka yang masih ada mentaliti ini. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun 2024 ini.


Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain.


Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan yang serius dah bersungguh ini.


Tim Infokerjaya susun nota dan rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi minggu depan untuk tahun 2024.

DOWNLOAD PREVIEW COPY PERCUMA!

Klik button di bawah untuk kami hantarkan naskhah ini ke email anda sekarang!

Siapa Kami Untuk Bantu Anda?


Tim Infokerjaya dah bantu calon exam kerajaan lebih 10 tahun! (Sejak 2008/09). Kami nak bantu anda semaksimum mungkin. Ini adalah rujukan untuk persediaan peperiksaan anda sesi tapisan terkini 2024 ini


Untuk rekod, lebih 85,000 calon mendapat manfaat daripada perkongsian Tim Infokerjaya sejak tahun 2008/09 ini. Ramai dah berjaya jawat jawatan kerja kerajaan yang diidamkan melalui perkongsian Tim Infokerjaya. Tahun ini tahun anda pula!

Antara mereka yang BERJAYA sebelum ini

Calon yang dipanggil sebenarnya boleh berjaya. Tapi perlukan bantuan yang tepat sebagai motivasi untuk berjaya. Tengok macam mana calon-calon sebelum ni hadapi exam lepas beli rujukan ini;

Rujukan Tepat EXAM PSEE UJIAN PSIKOMETRIK sesi 2024 Anda!

Rujukan ini BUKAN BUKU tetapi adalah eBOOK versi download (pdf file). Anda akan dapat akses ke laman download selepas bayaran disahkan

BELI SEKARANG!

Bayaran boleh dilakukan melalui Perbankan Online (Maybank2u, CIMB Clicks, Bank Islam, BSN, RHB dan lain-lain) dan Kad Kredit.

BELI SEKARANG!

Sekiranya belum dapat akses selepas 24 jam (paling lewat) anda boleh terus email kami di [email protected] untuk bantuan dan semakan segera.

2024 Infokerjaya PLT. All Rights Reserved.